Shape
Shape

Ogled kamnoloma Petrovica

Ste že kdaj obiskali kamnolom?
V soboto, 5. oktobra, vas pričakujemo v Petrovici, kjer boste na izrednem obisku spoznali „repenski marmor“, zelo dragocen material, ki je že dolgo znan po vsem svetu!
Lokacijo, ki jo domačini imenujejo tudi java, se nahaja med občinama Repentabor in Zgonik, je podjetje Marmi Repen leta 2022 ponovno odprlo in začelo tam pridobivati kraški kamen.
Vodeni ogled bo omogočil vpogled v geološko in izkopno kraško okolje ter svet kamna in kamnosekov, pri čemer bo povezal zgodovinske, naravoslovne in tehnične vidike ter ponudil pogled na kulturno dediščino, povezano s kraškim kamnom.
Vodstvo bo v italijanskem jeziku.
Zbirno mesto: parkirišče pri Zagradcu: https://maps.app.goo.gl/W81bdUhw5ia6K8V7A
Dogodek je brezplačen.
Obvezna je rezervacija na naslednjih e-naslovih: info@estplore.it (navedite ime in priimek zainteresiranih ter številko mobilnega telefona za vsako skupino)
Info +39 340 763 4805 (Sara Famiani – Estplore).
ORGANIZATOR: Geološka služba Avtonomne dežele Furlanije-Julijske krajine v okviru Festivala Kraška gmajna

Shape

udeležite se dogodka

Rimani aggiornato

Ultimi articoli

Estplore sl

Ogled kamnoloma Petrovica

Ste že kdaj obiskali kamnolom?V soboto, 5. oktobra, vas pričakujemo v Petrovici, kjer boste na izrednem obisku spoznali „repenski marmor“,

Leggi Tutto »
>ENERGIJA PROSTORA

MEDITERANSKA POLIFONIJA

V SREDO, 2. OKTOBRA, ob 19.30 bo v kamnolomu IVERE 3 (Nabrežina Kamnolomi) uprizorjena MEDITERANSKA POLIFONIJA, Multimedijska predstava z akustično

Leggi Tutto »